Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

pondělí 8. května 2023

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ).

V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která se jmenovala Rejčka. 

Tato žena se narodila v Polsku 1. září 1288 a dokonala svou pouť po tomto pěkném světě 19. října 1335 v Brně.

Byla dvakrát českou a polskou královnou.

Manželé : Tak první byl Václav II. ( 1303 - 1305 ).

A druhý šťastlivec byl Rudolf Habsburský ( 1306 - 1307 ).

Dítě měla jen jedno a to - Anežku Přemyslovnu.

Psát zde něco o " Válce Královen ", jistě nemá žádný význam a tak si můžeme jen připomenout, že měla údržbáře jistého Jindřicha z Lipé, který dbal na to aby nám vdova královna nesrostla. Byla mladá měla tedy furt zapálená lejtka a každý král s kterým byla jí nějak zvlášť dlouho nevydržel. Tak se nikdo nebude nějak pohoršovat. Mladej byl snad každý znás a tak to jistě taky zná. A tak opět můžeme rovnou přejít k věci, kterou je již zmíněný Antifonář.


Protože mě zajímá co je v textu antifonáře psáno, tak jsem se také do něho podíval a zjistil, že vše je opět jinak než je všude publikováno.

Teď sem dám obrázek toho díla :


Zde je velice pěkný obrázek na kterém je malováno to o čem je v textu této strany antifonáře i psáno. Vědec si tedy pořádně prohlédne všechny obrázky . To znamená klec s ptákem.  Prohlédne i všechna zvířátka oslíka a krávu. Taky se velice pozorně podívá co to má osoba stojící vedle postele na hlavě. Na levé straně by měl tak spatřit bejka a muletu a také jistě uvidí lišku s dlouhým ocáskem.


Všichni vědci jistě vidí na listu latinu. To je dobře, ale Já vidím i další text, který je psán pod tou latinou. A tak vám ukážu jaký je správný význam tohoto folia.

Dnes vám přeložím velký text :

Cest Jew de Boh Arén lide nám. Jena ni Dům ěst. Děf ( děv) páří Tu ššon stíh víjevů . vin kas ( kaz) tu sná tu čest. Ho Říšše vítá. Vény děj to zemus psá fon z lůne i dé an 4. Doma nu s dív i Mať děf. 1316 Děů Lef tues z not Jelén. Ví děfu ware. Pře i cata ví. S fonk uš doma huš pse ten sde děj jí to cůž pse syna Rá. Dif půl jest Crál i Jan Car jac dva si ptéke ( dva ptáci) a Ré Máu 14 de děvc. Jen  der hudpě ( hudbě ) ruc ma vidie su slepi muš. 4 smále ryso. Z máj 4 tu 14 je.

_____________________________________________________

Co nám tato zpráva říká. Převedu do dnešního jazyka. Vyjev se týká porodu ženy. Vina a kaz. a zná tu čest. ( zde je myšlena čest Jana Lucemburka ) Jan byl na cestách. Doma není. Pak přijel a říše ho vítá. Ale co to manželka Eliška porodila malého Vašíka. Bylo mu to samozřejmě divné, když byl dlouho na cestách. Tak byl z něho Jelen. ( Parohy jako bejk ). Byl tedy kvalitně nastartovanej a tak se pustil do Elišky co to jako mělo bejt. Teď co babo raď. Najednou dva králové ? Tak takticky vsadí malého Vašíka do šatlavy. To ukazuje ta Klec s Canárem ( canare = syna Re. ) Re = král .


Že se jedná o porod Elišky Přemyslovny poznáte podle toho, že na velkém písmenu C je 7 znaků (!) . Eliška měla 7 porodů. Písmeno C má hodnotu čísla 3. A při třetím porodu se narodil malý klučina Vašík budoucí císař a král Karel IV.

Na obrázku je malován bejček. ( Rejčka - Bejčka ) Substituce číslo 2 = B,R,K ).

Dole je malována Liška ( Eliška ).

A že se vše točí okolo našeho malého Vašíka budoucího císaře a krále Karla IV. vám všem ukazuje datum, které je v textu i psáno. 

Vašík se narodil 14 Května ( Máj ) 1316.


Osoba která tam stojí drží v ruce část popravčího nástroje. V ruce má topůrko a na hlavě má zbytek, tedy ostří. Tím je zde symbolizováno, že dotyčný o kterém si něco napíšeme v další lekci přišel o Hlavu. Samozřejmě to byl ten výtečník, který nasadil Janu Lucemburskému tak velké parohy, že nemohl projít hlavní bránou do svého sídla. A tedy i otec malého Vašíka.


Co se tedy v dnešní historické lekci akademik a historik dozvěděl ? Jistě zjistil, že je toho ještě hodně co nezná. A tak je doporučeno se soustředit a taky něco kvalitního načerpat do makovice. Pak to bude fajn. A co je důležité : tak to je to že vás to opět naučil český učitel Josef Zlatoděj a tak to bude i prezentovat při své vědecké práci. Jinak bude ty ty ty.

Malý Vašík a dva trůny. Canára - Syna Rá. ( Rá = Král).

Autor byl velice šikovný. Celá kompozice obrázku by vás měla nasměrovat na Betlém a Marii s Ježíšem. Ale to je jen trik. Neposkvrněné početí. Do Marie vstoupil nějaký duch Svatý.

Eliška Přemyslovna také nějak zázračně otěhotněla. I když jí to manžel Jan Lucemburský nechtěl spolknout a byl z toho celý nesvůj a tak jí nevěřil. 
My však dnes už víme a známe že do Elišky vstoupil její rádce a kamarád Vilem Zajíc z Valdeka z rodu Buziců. Ale o tom si něco povíme v další lekci.


Máte toho ještě dost dohánět. Tak studujte. :-)


V příští lekci se podíváme na to, co je psáno drobným písmen na úvod tohoto folia.

Závěrem malá úvaha :

V textu starých rukopisů neustále narážím na slovo " Cund ". Což by se četlo = Kund. ( Kunda ). Taj jsem se zeptal AI Bing co to slovo znamená. A ta mě napsala : Slovo " kunda " pochází z latinského " cunnus " a do češtiny se slovo dostalo přes německé slovo " Kunt. ( ženské pohlavní orgány).

A tak se každý akademik a vědec pořádně podívá na obrázek, který sem teď vrazím :

Teď vám ukáži malé židovské kouzlo :

CUND = CUNT = CVET.

KUND = KUNT = KVET.

Každý vědec a akademik jistě vidí na obrázku namalovanou " Kundu " jak vrata. Která je zároveň malována jako " Květ ". Někomu to možná připadá jako znak Renaultu. Ale logo automobilu to samozřejmě není. Autor vám zde velice šikovně spojil 2 symboly dohromady a ty vyjadřují přesně to o čem je v textu stránky i psáno.

Vědec a akademik jistě dumá kde je kouzlo.

Tak to vám objasním : Každý znak v židovské substituční šifře má svou číselnou hodnotu.

Převedu vám to do čísel a snad to dokážete i zdárně pochopit.

CUND = CUNT = CVET.

3654 = 3654 = 3654.

Jak jistě každý vědec vidí, tak všechny tři slova mají stejnou číselnou hodnotu. ( tomu se říká Kabalistický numerologický systém Gematrie ).



2 komentáře:

  1. Vědec a historik si jistě položil otázku proč má stojící osoba vidět jen jednu ruku. A druhá je schovaná pod šatem. Aby to vědec zjistil tak musí číst správný text . Když by to nějaký historik a nebo jiný vědec nedokázal správně přečíst, tak se nebujte zeptat a já vám to velice rád objasním.

    OdpovědětVymazat
  2. Co znamená slovo " Pes " ve středověkých rukopisech jsem vám už ukázal zde na blogu v článku " Aberdenn Bestiary ". Tam je malováno psů jako psů. Tedy hodně. ( PES = LEF) = LEV. ( 853 = 358 ).

    OdpovědětVymazat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...