Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

sobota 29. dubna 2023

Rudolf II. Habsburk + Kateřina Strad. Cod.V 1895

 Manuscript Pharmaziemuseum der Universität Basel. ( Stammbuch Ryhiner ).

_______________________________________

V dnešní lekci si prohlédneme velice pěkný obrázek, který je malován v rukopisu o kterém vědci ze Švýcarska toho moc nevědí. A tak jsem se na ten rukopis také podíval. A zjistil, že text se točí okolo Rudolfa II. a jeho souložnice italské běhny Kateřiny Stradové. ( Anny Marie Strad ). V rukopisu je na několika jeho listech několik obrázků u kterých je i napsána tajemná věta, která by měla objasňovat to co je na obrázku malováno. Píši tajemná protože ,jak jsem zjistil tak ani Švýcar to nedokáže správně přečíst. ( jeden cvok z Curychu mě nejdřív napsal, že je to horní němčina. A že ten text velice lehce čte. A když jsem mu napsal, ať napíše co je tam psáno, tak zařadil zpátečku a začal se vykrucovat jako dítě, že to je složitý a že to nedokáže . Prostě klasický debil, který nic nezná ).

Podíval jsem se tedy na ten zápis a zjistil, že je tam psáno o Kateřině Strad. A že text psal žid. ( podle všeho žid z Prahy).


Zde vám napíši správný text, který je skrytý pod tím co je psáno domnělou němčinou. 

Text :

Je taj požt uniu ak scastu Jawa i Sion. Powí 3 codu. ( substituce 3). Ak stol man šší i jí věž Strad. Vě Páv dfo (II.) slso. Věto točí lásky synoc.

( v textu je psáno, že se má text otočit a číst i z druhé strany ).

Text :

Co nás i Blica. Co to Děvoc. Slof tu i fě. Ví mák ( mág ) Mlonu jí. Jí 33 nám. Som Cristo čas juž. Fě žíla i ví Jůd. Lásc ráu jinů mož pij dej.

______________________________________________________

Překlad současná čeština :

Je taj. Pošta unie. je zkaz tu. Žida i Sion. Povím 3 i kodu je. Stolec ( trůn ) muž žije i já víš Strada. Ví páv II. Slzy. Věty točí láska synec.


Je nás na obrázku. Kdo je dívka. Slov tady i zná. Ví mág. Mlýna jí. Mě 33 je mě. Mám Kristovo čas ( roky) už. Zná žila. A ví Jůd.( žid). Lásk ráje , Jiného muže pij dej.

_______________________________________________________

Zde je obrázek : strana f4r. Basilej / Cod. V 1895



Rozbor slov a význam obrázku :

Kateřina stojí na kouli . To znamená, že je manželkou císaře. V ruce drží ráhno mlýna. Na kterém je plátno. To vyjadřuje slovo " Mlýn ". Slovo mlýn znamená, že text se musí pořádně semlít, aby se dal číst správný text. Na tom je založena židovská substituce a s tímto slovem se setkáte všude tam, kde vám nějaký žid něco zašifroval a nebo schoval pod psaný text. Stojí nahá. To ukazuje, že byla veselá v rozkroku. tedy povoláním šlapka, která pracovala v bordelu svého otce Jacoba de Strady, který měl v Praze velký bordel. Ve kterém byl i císař Rudolf II. jako doma. To znamená , že tam byl skoro furt a tam i sbalil 15 letou Katku, kterou si pak odved na Pražský hrad.


Dále je v textu psáno, že je Katce 33 roků A že má smutek. Když zemřel Páv II ( Rudla II.) slzy. Také je tam psáno že má Kristovo roky. To znamená 33 roků. Což souhlasí. Protože Stradová se narodila 1579 + 33 = 1612.  A jak jistě každý ví, tak Rudolf II. zamřel roku 1612.

Dále je tam psáno, že její láska ( Rudla) je v Ráji. A že si musí najít jiného muže. ( jiný muž pij dej ). Musí se tedy najít jinou násadu ( péro ) aby to bylo, jak se říká v cajku. Protože to jistě byla její profesionální deformace, ta její závislost na sexu. Píchala by furt. Proto má pod tím závojem pořádně rozjetou dirku. atd.


No konec konců Rudolf II. byl stejný. A tomu ještě pedofil. Kterej byl zaměřenej na panny.  Než mu sklaplo, jak dostal syfla, tak byl i melancholickej.Melancholickej jistě byl, když mu uhnívala oháňka. Konzumoval dokonce i rtuť. Ani Tepenec mu nedokázal pomoc a tak zemřel.

To je zatím všechno. Když by měl nějaký vědec nějakou připomínku k tomu co se dnes i dozvěděl, tak ať dá echo a já mu to vysvětlím jako študentu, tedy více polopatě. Tak studujte.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...