Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

čtvrtek 16. února 2023

Rukopis Voynich. Návod na překlad. Klíč. KEY.

 Voynichův Rukopis. Strana 116 v. Klíč. Význam.

__________________________________________

V dnešní vyučovací hodině, vám ukáži a napíši to po čem mnoho vědců všech možných a různých profesí pátrají sto a více roků. Tak si to pořádně proštudujte ať nejste za hlupáky, kterým stačí jen nějaký blábol z pera našich , jak jsem se i dočetl na síti, předních českých záhadologů. Pár se jich potuluje na síti. Jako například Děd Vševěd a spol.


Co tedy po přečtení tohoto článku, každý zjistí ?

Každý zjistí, že nestačí jen tak plácat a blbnout lidem hlavy s nějakou pofidérní teorií, kterou si světoví odborníci vycucají z prstu, ale že je důležité používat i to co má nějaký vědec na krku. Tedy Hlavu.

Každý tedy při čtení tohoto mého důležitého článku bude používat hlavu. Doufám že v ní má alespoň dostatek gebírů ( neuronů), aby i zdárně mohl pochopit vo co go.


Zde je strana značená 116v. ( Beinecke Yale Library) MS - 408.




Zde máte poslední stranu manuscriptu, kde je napsán návod na překlad a i jeho význam.

Každý vědec si tu stranu pořádně proštuduje. A pak i zjistí, že vše je jinak, než vám různí vykukové a rádoby záhadologové a světoví odborníci sto roků píší v různých časopisech a odborných plátcích.

Význam : Každý jistě vidí 3 nakreslené obrázky. Vědec je jistě zmatenej a tápe, když se snaží zjistit proč jsou ty pěkné obrázky na té poslední straně kresleny. ( sledoval jsem několik roků různé diskuze , kde se snažilo spousta vědců vysvětlit jejich správný význam. Nikdo z nich nedokázal správně obrázky interpretovat. Nejvíce potíží jim dělal horní obrázek. Tak jsem jim všem po čase i pomohl a napsal jsem jim, že se jedná o obrázek - Klíče. ( Key ). Klíč je kreslen vzpřímeně, tedy stojí a má v sobě napsanou číslici - 3.

Prostřední obrázek. Aby vědec zjistil co znamená tento prostřední obrázek, tak musí číst text, který je i velice zřetelně na té straně psaný. Bez toho nikdy nezjistí správný význam této strany a potažmo i celého rukopisu. Prostřední obrázek je Kozlo ( Kozel ).Kouzlo.

Třetí a spodní obrázek. Tak to je AUTOR rukopisu. Každý vědec jistě vidí nakreslenou ženu. Ta žena žila ve středověku a jmenovala se Eliška z Rožmberka. ( jak je i psáno na mnoha stranách v tomto pro vědce záhadném rukopisu ). Žena má na jednom prsu napsanou literu -E. To značí jméno Eliška ( Elizabeth ).

Vedle obrázků je psáno i několik důležitých slov. Ty nám ukazují správný význam rukopisu.  Já vám teď napíši jejich význam. ( po dešifrování ).

Text 116v. 

+ an žíli Coez Pisára 8+ Děl co 8+ i Couzlu 3+

Poudá 8 + Hlav + Dív i 6 + To ví 6 + ví 6+ Alísa

+ Díf Jí + Oko Ros Sláf ac Fon Pzá jej co nám

Casty Žílo.

________________________________________

Každý vědec jistě zjistit, že se jedná o staročeský zápis a tak vám to převedu do současného jazyka. Nebudu zde pitvat jednotlivá slova. ( ale když by snad nějaký vědec tápal a nevěděl co například znamená zájmeno -an. Tak mu to vysvětlím po lopatě a tím mu to pomohu pochopit.)

Já žila. A jsem písař 8. Dílo co 8. Je kouzlo 3.

Říká 8. Hlava. Dívek 6. To ví 6. Ví 6. Alísa.

Dívka jsem. Oka Růže. Slávy jak Já Píši co v naší Kastě žilo.

________________________________________________________________

Kouzlo 3. Význam najdete na začátku rukopisu. Strana 2r. Kde je kouzlo rozepsáno a i nakresleno. ( na začátku je to proto, aby si to mohl každý kdo něco zná také přečíst a ne tápat sto roků a psát bludy).

Alisa, Lisa, Sisi, Alžběta, Elizabeth, = Eliška. Tak to je jméno autora rukopisu.

Oko Růže. Zde je důležité znát historii rodu. Zakladatel a důležitý předek rodu se jmenoval Woko von Rosenberg. ( Eliška tedy píše a to i na více stranách rukopisu, že pochází z rodu Woka z Rožmberka).

Slovo Pisára 8. Znamená. Písař 8. Aby tomu vědec rozuměl , tak Eliška o sobě v rukopisu také píše , jako o osmé. Narodila se jako 8 v pořadí svojí matce Anně a otci Janu II.

Dív i 6. Znamená - že Eliška měla 5 sester, jak je psáno i v rukopisu. Celkem tedy Anna Hlohovská porodila 6 dcer. 6 Dívek. 

________________________________________________________________________

Text se čte i z druhé strany, tedy zprava doleva.  To vám ale napíšu příště. 

_________________________________________________________________________Důležité upozornění . 

Ten kdo nezná židovskou substituci, tak nemá vůbec žádnou šanci rukopis přeložit a pochopit.


Co znamená židovská substituce : 

Každý znak ( písmeno ) má svou číselnou hodnotu. Takže  pak v rukopisu také čtete různé letopočty. atd.



Co tedy dnes vědec po přečtení mého článku zjistil ? Samozřejmě zjistil, že toho moc zatím nezná a že by se měl více učit. Tak se učte já mám tedy času dost, trumpety.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...