Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

čtvrtek 30. března 2023

Voynichův rukopis Datum narození Elišky. Strana 1v.

Voynichův Rukopis. Page 1v.

_______________________________________________________________

Světoví odborníci a různí vědci pořád hledají a bádají o tom ,kdy vznikl tento pro ně velice složitý a tedy i záhadný manuscript. Takže jsem tu opět Já abych jim pomohl v jejich stoletých nesnázích a také je vyvedl na světlo z té jejich tajuplné tmy ve které bloudí už velice dlouhou dobu. Každý jistě ví, že když nějaký chytrý vědec dlouho bloudí, tak má tendenci psát o rukopisu velice velké blbosti, které jsou ekvivalentní jeho schopnostem. Každý chytrý vědec si tedy opět pořádně přečte to co mu dnes ve svém článku dnes po lopatě a samozřejmě kvalitně vědecky i sdělím. V dnešní mé vyučovací hodině se budu věnovat straně , která je na začátku rukopisu a kde se nám autor i představuje. 

Na začátku rukopisu se nám autor představuje z toho důvodu, kterým je to, že Eliška měla potřebu každému chytrému vědci sdělit, kdo je autorem tohoto tajemného rukopisu. A proto to také uvedla na začátku svého tajuplného rukopisu. Kde píše i o sobě různé důležité informace, které se týkají hlavně toho , jak se Jmenuje, kdy se narodila a kde bydlí. Dále tam píše i velice důležitou věc ,kterou je například to, že svůj rukopis píše českým jazykem. ( jazykem té doby, tedy středověku ).

Kdy vznikl rukopis ?

Tak to každý vědec zjistí , když si přečte co Eliška píše na straně 1v. Když by to snad nějaký chytrý vědec nedokázal přečíst, tak samozřejmě nemusí být v nějakém stresu, protože mu bude stačit, když si pořádně ( Pořádně ) přečte to , co zde dnes i píši. Pak se mu opět kvalitně rozbřeskne na cimbuří a jistě v záplavě endorfinů dojde i k vědecké erekci.


Strana 1v.

Na této straně je kreslen obrázek symbolické rostliny, které samozřejmě rostlinou není, ale zato je v ní velice šikovně schováno to, o čem je na té straně i psáno.

Co tedy vidí každý vědec a nebo jiný co na obrázek sto roků vejrá ? Vědec vidí jistě obrázek rostliny, která má hodně Lupenů. Lupeny jsou tedy důležité. Vědec si jistě položil vědeckou otázku, proč jsou lupeny důležité. Tak to vám napíši. Jsou důležité z velice důležitého důvodu. Eliška do lupenů schovala letopočet svého narození.

Co tedy teď bude vědec dělat. Vědec bude počítat.

Nejsou to samozřejmě nějaké složité rovnice, ale jedná se o to zjistit a tedy kvalitně spočítat, kolik je listů Zelených a kolik je listů  Zlatých.

Když bude vědec dobře počítat, tak zjistí, že Zelených je 14 a Zlatých je 12.

Zelené lupeny 14. Když se pořádně vědec podívá na jeden zelený lupen, tak tam uvidí dva znaky písmen. Ty písmena jsou J + T.

Žádný vědec nezná židovskou substituci. A tak jsem tu opět Já, který vám po lopatě vysvětlí co ta dvě písmena znamenají. ( žid. subst. Číslo 1 = A,I,J,Q,Y ). ( Číslo 4 = T,M,D ).  Na lupenu je tedy napsáno číslo 14. ( to jsou tisíce a stovky ).

Dále tam máme Zlaté lupeny. Těch je 12. Zde v tomto případě je nutné číst text a pak každý vědec zjistí, že Eliška byla mazaná jako liška. Vědec si jistě položil otázku proč byla Eliška mazaná a chytrá jako liška. Tak to vám také po lopatě vysvětlím. V textu stránky je psáno : Zlatých listů je Šest a Šest.  Eliška nemohla napsat, že zlatých listů je 12. A to z toho důvodu, že by nemohla napsat své datum narození. A proto napsala Šest a Šest.

Co tedy lupeny znamenají. Lupeny nám ukazují letopočet narození Elišky z Rožmberka. Léta páně 1466.

1466. Eliška v textu strany 1v, píše že je to datum jejího narození.


Každý vědec se tedy vodpíchne od tohoto letopočtu. A snad už nebude psát nějaké své fantazie a blbosti. Zde máte důležité datum podle kterého se můžete orientovat a tak i rukopis vložit do určité doby. Kdy  tedy rukopis vznikl ? Podle toho že se autor narodil  v letech 1466 se dá i odvodit, že musel vzniknout až po tom co Eliška dospěla a naučila se také psát a šifrovat. Zároveň se to dá poznat podle toho o čem je na té a nebo jiné straně rukopisu i psáno.  A nebo podle toho kdy vám v textu Eliška sama napíše kolik je jí roků, když zrovna píše určitou stránku svého rukopisu. 

Obrázky : Beinecke Library Voynich Manuscript page 1v.

A zde jsou ta písmena J+ T = 1 + 4 = 14


Tak se učte a když by snad nějaký vědec nerozuměl tomu co jsem zde dnes i napsal, tak ať se ozve a Já mu to ještě více po lopatě vysvětlím. Žádný vědec by se neměl stydět za to, že něco nezná. Tak se nebujte pomáhám všem. :-) Hlavně už nepište nějaké blbosti, to mě rve žíly.


1 komentář:

  1. Dokáže nějaký chytrý vědec zjistit, když se svým okem podívá na kořen co tím autor Eliška chce každému chytrému vědci říci ? Kdo dobře vyřeší tuto otázku, tak dostane ode mě pochvalu. Tak se nestyďte a jsem zvědav na vaše nápady.

    OdpovědětVymazat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...