Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

úterý 4. dubna 2023

Voynich. Beckxe. Kraus. + Zlatoděj.

 Tajemství a Záhada .

____________________________

Dnes se budeme věnovat tomu co je psáno na deskách tajuplného rukopisu, kde je napsáno několik slov a čísel. Tak si to každý chytrý vědec opět pořádně přečte. A tak vědec dosvačí, přestane se štourat  v nosu a bude se řádně věnovat tomu co mu dnes sdělím. Po přečtení toho co zde i napíši bude jistě chytřejší.

Proč se dnes budeme věnovat tomu co je psáno na deskách ? Tuto otázku si jistě položil každý vědec, který zná rukopis dost podrobně a také jistě ví a zná co je na přední straně rukopisu Voynich psáno. Ptáte se proč ? Tak to vám samozřejmě i napíši, tak opět pozorně čtěte.


Co je všeobecně všude publikováno .

Všude kde se píše o rukopisu, tak se čtenář dozví, že na přední straně je Exlibris Petra Jana Beckxe. Kdo byl tedy tento člověk. Petr Jan Beckxe byl rektor Papežské university Gregoriany. Narozen 1795 zemřel 1887. V roce 1853 byl zvolen 22 generálním představeným řádu Tovaryšstva Ježíšova. 

Rukopis prý i vlastnil a měl ho ve své knihovně. Z níž ho v roce 1866 vykoupil jezuitský řád. 

Takže rukopis prý vlastnil. Mě by ale zajímalo, jak někdo přišel na to, že tento Jesujita vlastnil tuto velice tajemnou knihu. Podle čeho dávný výzkumník a nebo nějaký vědec určil, že Beckx byl vlastníkem. Podle toho Srdce. Nebo podle toho co je psáno v pravém horním rohu té stránky. Kde je několik čísel a písmen ? Ty znaky jsou JIO 22.

JIO22.  každý vědec si jistě položil otázku co tyto znaky znamenají.  Vědec samozřejmě tápe a jak vidí číslo 22, tak z toho i odvodí, že je to číslo zvolení Backxe, který se stal 22 generálem. T.J. To je samozřejmě špatně. A tak vám zde napíši co ty znaky znamenají. Každý vědec bude číst, jako žid a to zprava doleva. Také použije žid. substituci. Když dodrží so jsem napsal, tak bude i číst :22 ZIJ. ( 22 Žij ). Někdo nám zde zanechal informaci, že je mu 22 roků. Kdo to asi tak mohl být. Tak to se každý vědec dozví, když si přečte jméno, které je psáno na levé straně. Kde je několik písmen a srdíčko.

I 💓saSe. ( srdce je děláno jako číslo 3. žid.sub. číslo 3 = S,L,G,C ). Vědec tedy bude číst opět jako správný žid, tedy zprava doleva. Pak bude číst velice důležité jméno : ELISCI = ELIŠKA. Vědec se tedy dozvěděl, že to psala Eliška, když jí bylo 22 roků.


Dále na té straně psána jedna velice důležitá věta. Část té věty vám zde odtajním.

De Ricci Ce?s?s of Dass

V ol. II. , 1846 - 7.

Tam kde je otazník je psáno písmeno =Z. Písmeno je ale položeno na bok. To je taková finta, aby se každý vědec zamyslel, co ten znak asi tak může znamenat. A tak použiji opět žid.substituci a napíši význam části věty.

Me Říšši Cezc Zlof mášš.

Mě Říšš i Cezc Zlov mášš.

Tak zde máte napsáno, že píše česká slova.


Déle je také důležité to co je psáno vzadu. Opět je tam několik slov psaných tužkou. A velice šikovně je pod anglickým jazykem schována důležitá informace. Zápis už je špatně vidět, ale i z toho co z něj zbylo se dá zjistit o čem je psáno. Zde v tom odstavci je také jedno slovo, které je psáno česky. To slovo je Rostlinou.

První odstavec :

Some signatures at

begining and end

resenn Nill rostlinou

+ live ad.

Jak si každý student a vědec jistě všiml, tak v tomto zápisu je i několik českých slov.


Jaký má tato důležitá věta význam ?

Zde je důležité poznamenat, že po smrti Michala Voynich a i jeho manželky Ethel. Spolupracovala Anne M. Nill i s budoucím vlastníkem rukopisu, tedy se samotným Petrem Krausem. Který pak od ní rukopis i koupil. A to pod podmínkou, že se Kraus po prodeji rukopisu i se starou paní Annou N. rozdělí o peníze, které by měl z prodeje manuscriptu. Anna však zemřela. A tak se Kraus nemusel s nikým dělit.


Smysl věty by tedy měl být. 

Nějaké znaky na začátku a na konci.

resene Nill. rostlinou .

+ život. A.D.

_____________________________________

Zde nám Kraus píše. Že když Anne Nill zkoumala rukopis .Tak zjistila, že rostliny kreslené v rukopisu ukazují na narození a nebo smrt.

+ = smrt.... live = život.... A.D = Anále Date.


Anne Nill se také dost velkou dobu věnovala textu rukopisu. A to buď s Wilfrídem Voynichem, kterému jako němka ( znala německý jazyk, studovala historii a jazyky ) dost pomáhala. Takže když pracovala na textu spoustu roků, musela samozřejmě i něco zjistit. A jak je vidět tak byla i úspěšná.


Tak to bych jí dnes i pochválil. Jinak zatím nemohu pochválit žádného vědce. A to je jistě škoda. Co by měl tedy vědec udělat, aby také dostal pochvalu. Vědec by měl pracovat lépe a více se snažit, aby mohl ode mě konečně obdržet kvalitní pochvalu.

Zde je ta zadní strana rukopisu .


Každý vědec by si měl uvědomit, že i zde na této poslední straně ( která byla zakryta a přelepena papírem ), je také zápis velice šikovně šifrován .

Zpráva v těchto dvou odstavcích toho samozřejmě obsahuje více, ale myslím ,že vědcům by  mělo stačit i to co jsem napsal.

Tak se učte.

Dodatek : Kdo byl Kraus. Kraus byl žid. A po anšlusu Rakouska byl internován v Dachau. Jenže se stal zázrak a on se dostal do Švýcarska. pak se dostal do Švédska a od tud do USA. Kde se věnoval starým knihám a rukopisům.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...