Voynich manuscript. Rohoncz Codex. Rudolf II. Eliška Rejčka. Eliška Přemyslovna. Aberdenn Bestiary.

sobota 22. dubna 2023

Oráč z Čech. Der Ackermann aus Böhmen. Co vědci neznají.

 Oráč z Čech. Jan ze Žatce. + Já. Josef Zlatoděj.

_________________________________________

V dnešní vědecké lekci si objasníme co nese na svých stránkách další kniha, která je opisem velice  známého středověkého díla zvaného Oráč z Čech. Der Ackermann aus Böhmen. Od velice talentovaného českého židovského spisovatele, který se jmenoval Jan ze Žatce. Jan ze Šitboře. A nebo také Jan z Teplé.


Tato kniha byla ve své době velice populární a tak se opisovala furt dokola až bylo po Evropě spousta její kopií. Já jsem našel na síti další dílo, které je uschováno v Karlsruhe . Státní knihovna. Pod označením " Basilejský tisk 1473 ".

Text knihy je psán velice šikovně a to tak, aby to v každém případném čtenáři zanechalo dojem, že text je německý. Zde by si měl každý vědec , akademik a nebo lingvista uvědomit jeden velice důležitý fakt a tím je to , jak se ve středověku psalo a zároveň i šifrovalo.


A tak rukopis a nebo kniha Oráč z Čech je dokonalým případem a příkladem, jak byl středověký autor šikovný a chytrý, když dokázal pod text, který je i vidět, schovat jiný text, který je běžnému oku skrytý. A to je případ i tohoto rukopisu o kterém vědci a akademici jak v Německu , tak i v Čechách píši bludy, které jsou jistě zapříčiněny jejich nedostatečným vzděláním a tedy vědeckou neznalostí, která je jasně z jejich odborných článků na téma Oráče z Čech i jasně vidět. Jak jsem zjistil, tak píší neustále dokola různé pitomosti. 

A proto jsem tu opět Já abych opravil tyto naše vědce a akademiky, kteří bloudí ve strašně velké tmě.

Co tedy bude vědec, lingvista a nebo nějaký akademik dělat. Vědec si pořádně přečte to co tu dnes píši a pak bude zase o něco chytřejší. A to je jistě pro něj i dobré a fajn. Mezitím když bude mít nějaký ten volný čas, tak bude rozumně uvažovat o tom, proč Jan z Teplé ( Žatce či Šitbořu ) věnoval a nebo daroval svojí velice pěknou knihu právě a to jen svému kamarádu a známému Petru Rothirschovi, kterého znal už z kláštera v Teplé, který byl žid a na stará kolena si pořídil v Praze vetešnictví. Nebo nějakou jinou živnost.  A když bude vědec přemýšlet, tak i zjistí, že Petr když byl žid, tak to bylo zárukou , že i může číst správný ( skrytý) význam rukopisu Oráče z Čech.

Skrytý text rukopisu je založen na Židovské substituční šifře.

To co vidíte jako německý text, tak tomu se říká - Kouř. ( Mlha ). Která vám skrývá správný význam textu.

___________________________________________________


Správný význam textu a rozbor :

Syne i Lev Zlse Děd 4 Líse on díle klůč ér vět Sub ( substituce) Dal ér ( éra ) Ré ( král ) děwi let Cvín Hyne . Růž Gen. i 4. 

Fis Réb. ( rébus) má von Bohemi Děd Care Ješš hone syn Rép. rowe ( hrob) Syn lét Anešce ( Anna ) cdo i Ré Falcke. 3 snal Děd ten tod větu je 4 Er tod je wi de Ráe ( Ráje) dů 62. Díve let žen mal co hyn 3 qvít.  On sůd ( boží soud ) 24 žie. De rade 2 capat. 

Děl ( dílo ) pan 4. + 62.62.62. 256. + větů jen 4 de Rac Réb ( rébus) dá hyn ac Ložů Blice 5. ( blice = blike = obrázek ).

______________________________________________________

Tak zde máte správný význam jedné strany z rukopisu Oráče z Čech. Co bude tedy akademik dělat. Tak to vám samozřejmě napíšu. Každý akademik a vědec , který má potřebné vědomosti a vzdělání si to pořádně proštuduje. Když to tedy pořádně proštuduje, tak zjistí že zatím psal o rukopisu jen blbosti. A tak se bude jistě kát a stydět. Nebude samozřejmě nějak zoufat, protože jsem tu přece Já. A to je i velká záruka, že se konečně také akademik a vědec něco pořádného naučí.

Zde je obrázek : Karlsruhe Basilejský tisk 1473.


Každý vědec a akademik si jistě položil otázku co znamenají ty čísla. 62.62.62.256.

Tyto čísla nám říkají, že se v textu bude psát o několika lidech. A tak se jedná především o věk Českého krále a Císaře Svaté Říše Římské Karla IV. který zemřel ve věku 62 roků. ( děd care ).

Dále je v textu psáno o 2 manželce Karla IV. české královně Falcké ( sůd 24 . Anna zemřela ve 24 letech ).

Dále je v textu psáno 3 manželce Karla IV. Svidnic. Která zemřela 1362. A zároveň zemřel i její syn ( 11.7.1362 ).

To je význam těch tří = 62.  Dále je tam číslo 256. (r.n.6). Zde musíte čísla sečíst. 2+5+6 = 13. ( číslo 13 jsou tisíce a stovky. V důležitém letopočtu, který vám ukáže, že se jedná o roky 1362.


V textu je upozornění že text je také psán jako Rak. Takže se může číst i obráceně, tedy zprava doleva. 


Co je zde zajímavé, tak je to , že když budete s textem pracovat, tak zjistíte, že na posteli leží Eliška Přemyslovna matka Karla IV.


Ale to znal jen autor, tedy Jan z Teplé. Nebo jeho kamarád Petr, který byl žid. A nebo také Já. Kterej je taky chytrej asi tak jako sám Jan z Teplé, Šitboře a Žatce. 


Tak se učte. Zatím znáte málo. A tak to musíte dohonit. Když bude nějaký vědec a nebo nějaký chytrý z České Akademie věd něco například nevědět, tak dejte echo a já vám to dám polopatě. Tak se nebujte já vás neukousnu.


Dále každý kdo by chtěl použít tyto informace, které jsem tu sdělil, tak laskavě v článku uvede, že ho to naučil Já. To znamená Josef Zlatoděj prof.


Tak se učte. Zatím je to s vědci slabota.

1 komentář:

  1. Doufám že se každému vědci konečně rozsvítilo na cimbuří a zjistil, že tento náš středověký spisovatel Jan z Teplé mu zanechal také velice pěkné rébusy, doprovázené obrázky, které ladí samotnému textu. Ze samotných obrázků lze určit i dobu ve které rukopis vznikal.

    OdpovědětVymazat

Eliška Rejčka . Antifonář. Tajemství .

Eliška Rejčka. ( Alžběta Polská. Richezna ). V dnešní lekci z české historie se pořádně podíváme na to, kdo byla ve středověku žena, která s...